Bad


Det er like viktig at badet er behagelig som at det er  funksjonelt. Det er derfor viktig å velge smarte løsninger når det gjelder varme og belysning.


Varme

Varmekabel gir deg hverdagsluksusen som ikke bare dreier seg om varme føtter. Med varmekabel i kombinasjon med en smart termostat oppnår man komfortabel romtemperatur med lavest mulig energiforbruk.

Belysning

Riktig belysning er viktig for at badet skal være praktisk, men også for at du skal kunne slappe av i badekaret.

Takbelysning med dimmer anbefales som grunnbelysning. LED downlights med 2700K (varmhvitt lys) gir den beste opplevelsen. 1 stk. LED downlight gir nok lys til ca. 1m2. Det vil si at hvis du har et 5 m2 bad så må du ha 5-6 stk. LED downlights for å få godt nok lys. For å få et mest mulig riktig sminkelys / stellelys bør det være lys på begge sider av speilet.

Kurser og jordfeilbryter

Om man ønsker både varmekabel og vaskemaskin på badet anbefales det to 16A kurser. Hvis man utfører elektrisk arbeid på et eksisterende bad, så er det påbudt å installere jordfeilbryter. Dette gjelder selv om man for eksempel utvider kun med ny stikkontakt eller lignende.

Stikkontakter

På badet er det vanlig å ha en stikkontakt til hårføner eller barbermaskin i nærheten av servant. Det kan også være lurt å plassere en stikkontakt i et skap eller en skuff. Denne kan være nyttig til for eksempel å lade en elektrisk tannbørste.