Garasje

Belysning utendørs

Mange garasjer har en dør i tillegg til port, og det er da fornuftig å plassere en lampe i nærheten av denne. Vi anbefaler å montere en fotocelle slik at lyset slår seg på automatisk når det blir mørkt.

LED downlights over garasjeporten  er en fin måte å lyse opp garasjen på. Et alternativ er utelamper plassert på hver side porten, men du vil da få et område i midten med dårlig lys.

Belysning inne i garasjen

Vi anbefaler en eller to tette lysrørarmaturer 2x58W IP56 for innendørs belysning i garasjen. Det gir godt arbeidslys samtidig som armaturene er beskyttet mot støv og vann.

Kurser og jordfeilbryter

Hvis man en gang i fremtiden tenker på å skaffe seg en elbil, så er det viktig at kursen ut til garasjen er dimensjonert for det. Mange elbiler i dag krever 32A kurs for hurtiglading. Det er også viktig å passe på at det brukes jordfeilbryter klasse B på stikkontakter til lading av biler.

Stikkontakter

Det er lurt å ha stikkontakter til motorvarmer, over arbeidsbenk og elektrisk portåpner. En utestikkontakt på garasjen kan i mange tilfeller også være fornuftig.

Varme

Er garasjen isolert er det gunstig å sette opp en panelovn med frostvakt slik at temperaturen alltid holder seg over null grader.